25.11.2022. 15:20
0
SBK uputio čestitku povodom Dana državnosti: "S ponosom obilježavamo jedan od najznačajnijih datuma u našoj historiji"
Svjetski Bošnjački Kongres (SBK) uputio je čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"Ovim putem Svjetski Bošnjački Kongres (SBK) svim građanima države Bosne i Hercegovine upućuje čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. 

Današnji dan - 25. novembar koji se obilježava kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine s ponosom obilježavamo, jer je ovo jedan od najznačajnijih datuma u našoj historiji. To je dan kada je još jednom - 25. novembra 1943. godine na zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu, potvrđena višestoljetna državnost Bosne i Hercegovine. 

Tog dana utvrđena je puna ravnopravnost svih njenih građana, teritorijalni integritet i suvernitet države Bosne i Hercegovine, zbog čega svim Bosancima i Hercegovcima, uz poruke mira i dostojanstva, časti, hrabrosti i ustrajnosti na putu očuvanja naše domovine, još jednom upućujemo iskrene čestitke povodom ovog značajnog datuma za sve nas",  naveli su iz SBK. 


(Aldina R.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.