25.11.2022. 19:38
0
Konaković odgovorio: Kritikuju nas što smo pokazali prstom na sudiju Perića koji je donio skandaloznu i sramotnu odluku
Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković je na Svečanoj akademiji ove stranke održanoj u Tešnju povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine govorio i reakciji Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV).

Na početku obraćanja je uputio čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Konaković je u toku obraćanja govorio o reakciji VSTV-a, navodeći kako je reforma pravosuđa, od jučer potvrđeno, najveći problem društva u našoj zemlji.

- Vidio sam reakciju VSTV-a upućenu nama, čini mi se meni direktno, u kojoj nas kritikuju što smo pokazali prstom na sudiju Perića, koji je jučer donio jednu skandaloznu i sramotnu odluku. Ako izanalizirate šta je i kako je komentarisao ovaj proces, na koji je način sam dokazivao propuste u radu pravosuđa kada je riječ o slučaju Memić, javno su dostupni stavovi, pročitajte i njegove stavove od prije godinu dana, i pročitajte molim vas obrazloženje njegove presude. I da vidite o kakvom se koruptivnom pravosudnom sistemu radi.

To nije jedini slučaj niti o njemu govorimo što imamo neku političku konotaciju i vezu. Govorili smo i o slučaju Dragičević i o slučaju malene Džene Gadžun. Govorimo o privatnim predsjednicima sudova o privatnim tužiteljima i to nikad nećemo prestati prozivati bez obzira na sva upozorenja. Bez pravednog društva, suverenitet Bosne i Hercegovine bit će dodatno ugrožen i to društvo nema šanse da se razvija, a kamoli da napreduje - rekao je Konaković.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.