26.11.2022. 16:19
0
Nakon četiri godine istrage Tužilaštvo KS diže optužnicu za ubistvo policajaca Šehovića i Vujinovića
Istraga za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića nalazi se u završnoj fazi, a tužilačka odluka u ovom predmetu očekuje se vrlo brzo.

Potvrđeno je ovo Faktoru i u sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu, koje vodi istragu ovog predmeta.

- Istraga je u završnoj fazi i uskoro se očekuje tužilačka odluka - kratko su odgovorili iz te pravosudne institucije.

Faktor iz izvora bliskih istrazi nezvanično saznaje kako je dosadašnja istraga u ovom predmetu rezultirala prikupljanjem dovoljnog broja dokaza potrebnih za podizanje optužnice protiv (zasad) trojice osumnjičenih.

Javnosti je poznato da se za učešće u ubistvu Šehovića i Vujinovića sumnjiče Aleksandar Macan, Sava Marinković i Marko Trifković Žižan, svi iz Istočnog Sarajeva.

Sva trojice se nalaze u pritvoru, po rješenjima Kantonalnog suda u Sarajevu.

Početkom godine na području Istočnog Sarajeva konačno su pronađeni dijelovi automatske puške, kao i crnog "seata leona", a za koje se, kako se tada moglo čuti iz istrage, sa velikim stepenom vjerovatnoće sumnja da se radi o oružju i vozilu korištenim u ubistvu policajaca.

Ubistvo se dogodilo u rano jutro 26. oktobra 2018. godine. Tada je priveden veliki broj poznatih pripadnika automafijaških grupa iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala, Sokoca, Lukavice. 

U novembru prošle godine MUP KS je saopćio kako je slučaj što se njih tiče rasvijetljen te su predali izvještaj Tužilaštvu KS. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.