26.11.2022. 23:03
0
Youtuber Amir Hadžić se sukobio sa automehaničarom: "Rekao mi je da to sve zbog SDA stranke, fizički je napao moju suprugu"
Youtuber i influenser Amir Hadžić, ponovo se našao u centru pažnje nakon što je riješio da objavi svoj problem sa automehaničarom.

Naime, Hadžić već sedmicama najavljuje da će objaviti detalje napada na njegovu kuću. Podsjetimo, Hadžićevu kuću u Brijesnici kod Gračanice su napali nepoznata lica, koji su imali namjeru da je zapale. Amir je javno objavio videosnimak napada na svoju kuću i pozvao policijske strukture da rade svoj posao.

Hadžićevu objavu prenosimo u nastavku:

,,Dana 20. aprila 2022. godine poslao sam svoj automobil “Audi A6 4F” na popravak odnosno zamjenu lanca na motoru, kako je meni tada bilo poznato odnosno objašnjeno.

Autoservis u koji sam poslao auto je “Car Service Samed” koji se nalazi na lokaciji Stjepan Polje bb, 75324 a čiji vlasnik je čovjek po imenu Bećir Škrebo.

Tog čovjeka sam upoznao skoro dva mjeseca ranije, tačnije početkom marta, kada sam također imao kvar na mjenjaču, te sam morao mijenjati kompletan dio i vodeći se tim prethodnim iskustvom, odlučio sam da i zamjenu lanca obavim u istom autoservisu.

Dakle, otprilike 6-7 dana nakon odvoženja auta, zainteresovao sam se da li ima kakvih novih informacija, te sam se javio na Viber gore pomenutoj osobi, jer bilo je potrebno i da on potvrdi konačnu cijenu popravka koja je trebala biti između 1500 i 1800 KM kako je prvobitno rečeno.

Međutim dobio sam odgovor na Viberu da on “mora izvaditi cijeli motor da bi napravio konačnu procjenu cijene popravka”.

Mislio sam; “možda je gužva, ima čovjek dosta posla i ne može to tako brzo. Nema problema, svejedno mi auto nije potrebno – biće kad bude!”. Prolazi još jedna sedmica i ja se ponovo javljam na Viber sa istim pitanjem, i tada saznajem da mi “neće moć bit ni 2.000 KM, a možda ni 3.000 KM”, što je onako informacija koja zna da popravi dan ali šta je tu je, međutim na pitanje “kad bi to moglo” odgovor je bio da “on mora izvaditi motor pa će onda znati”.

U te dvije-tri sedmice često sam znao proći tim pravcem i činilo se kao da se auto ne pomijera sa mjesta gdje je prvobitno dovučen i ostavljen. Mom ocu je također bilo čudno što se popravak auta toliko odužio, te je nakon nekih petnaestak dana odlučio da svrati i pita majstora dokle je došlo i o čemu se radi. Između ostalog, majstor mu je rekao “ako imaš para da poguraš – ubrzaćemo postupak”, međutim ja to saznajem tek kasnije. Nakon što je prošla treća sedmica, ja se ponovo javim i opet sa istim pitanjem, jer već polako cijela priča počinje da gubi smisao. Ponovo dobijam odgovor da on mora izvadit’ motor da bi znao, ali ovaj put ima i informacija da mi vjerovatno neće moć’ bit’ ni 4.000 KM.

E tu mi je već polako počelo bit’ sumnjivo da možda sanjam. Sačekam još otprilike sedmicu dana, dakle oko mjesec dana čekanja, razvlačenja, odgađanja – ničega. Vidim da nema svrhe pisati, sjednemo žena i ja sa njenim ocem u njegovo auto i odemo do tog autoservisa da vidimo o čemu se radi.

Kada smo stigli, auto je naravno i dalje bilo na istom mjestu, te se najvjerovatnije cijelo vrijeme nije ni pomjerilo s mjesta. Kada sam počeo ispitivati oko auta, svaki odgovor bio je nedefinisan u smislu da ni u jednom momentu ja nisam dobio nijedan odgovor, već samo neki nedovršeni odgovor; ne znam, možda, moguće.

I u tom momentu ga pitam, pa dobro – da li ti hoćeš uopšte da popraviš auto, ili si ga onako samo držao kod sebe iz razloga da ja budem bez auta što duže? -Više se ni ne sjećam da li je rekao “Pa eto” ili je samo šutio i nijemo gledao, stvarno se ne mogu sjetiti.

U tom momentu, isfrustriran činjenicom da već mjesec dana čekam auto, izgovorim mu rečenicu; “Pa dobro, ako je već tako kako jest, ja ću fino sastavit ljudima objavu na internetu o tome šta mi se desilo, da ne bi još ko ovako izgubio pare i bio oštećen ko ja”. On meni na to izgovara; “Već si ti tamo objavljivao” aludirajući na moje objave na Facebooku vezane za SDA stranku.

Ja na to dodam “Aha, znači o tome se radi, ti zapravo nikad nisi ni htio popravit ovo auto, dobro da znam, da dodam kad budem objavljivo”. Na to on meni kaže; “Šta ćeš ti, ima da te zapalim, ima da te nema”.

U tom momentu pokušavamo da stupimo u fizički sukob, međutim moj punac to ne dopušta, nažalost.

Odlazim do auta sa kojim smo došli, imajući misli da nema od toga ništa ovdje i da moram tražiti nekog drugog za popravak.

Sjedam u auto, palim cigaretu i bacam pogled prema njima, te ugledam kako on upravo podiže ruku i hoće da udari moju suprugu, onako agresivno sa bijesom u očima.

U meni nailazi potpuno pomračenje. Izlazim iz automobila i pitam ga; “Hoćeš li da ti pohlupam sad ovo ovdje sve?”, na šta nisam dobio nikakav odgovor tako da sam nastavio svoju putanju prema njemu, međutim opet moj punac nije dao da dođe do sukoba, nažalost.

Tu smo se razišli, te otišli u policiju da prijavimo događaj. Također nazvali smo šlep službu da preveze auto na drugu lokaciju.

Iste noći, moj punac dobio je telefonski poziv od istog ovog čovjeka, te između ostalog postavio mu je pitanje (misleći na mene); “Jel on zna da mu ja mogu poslat ove drogere da mu zapale sve?”.

Želim samo da vas prijateljski posavjetujem da izbjegavate ovaj autoservis kako ne biste imali sličnih problema. Hvala na čitanju.”



 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.