28.11.2022. 10:15
0
Bursaću prijete iz Srbije: Čak i kolega novinar mu je poslao prijeteću poruku
Nezavisno društvo novinara Vojvodine obavijestilo javnost da je Dragan Bursać, višestruko nagrađivani regionalni kolumnista, ponovo dobio prijetnje smrću.

Između ostalih, prijetnje fizičkim nasiljem uputio mu je i novinar iz Srbije Mihailo Medenica.

Prijetnje su mu upućene preko društvenih mreža, a jedna od njih, koju je uputio korisnik “NN lice” počinje sa: “Treba te ubiti…” i nastavlja s najgorim uvredama na račun kolege Bursaća i njegove porodice.

Jezive poruke uputio mu i novinar iz Srbije 

Nezavisno društvo novinara Vojvodine obavijestilo javnost da je Dragan Bursać, višestruko nagrađivani regionalni kolumnista i autor na našem portalu, ponovo dobio prijetnje smrću.

Između ostalih, prijetnje fizičkim nasiljem uputio mu je i novinar iz Srbije Mihailo Medenica.

Prijetnje su mu upućene preko društvenih mreža, a jedna od njih, koju je uputio korisnik “NN lice” počinje sa: “Treba te ubiti…” i nastavlja s najgorim uvredama na račun kolege Bursaća i njegove porodice piše RadioSarajevo.

A, novinar Medenica je Bursaću, između ostalog, poručio sljedeće: “…polomiću ti i ruke i noge, a srešćemo se kad – tad…”.

Podsjećamo da je Dragan Bursać neprestano na meti prijetnji nacionalšovinista i ekstremnih desničara iz cijele regije, koji mu ne praštaju njegovo hrabro pisanje o odgovornosti za ratne zločine u jugoslovenskim ratovima iz devedesetih godina 20. stoljeća.

Očigledno, ne mogu da podnesu sopstveni odraz u ogledalu na koji ih Dragan Bursać iz sedmice u sedmicu, iz godine u godinu uporno i neustrašivo podsjeća.

“Ipak, da novinari prijete novinarima da će ih pretući, to čak ni u Srbiji nije čest slučaj. Ukoliko Mihailo Medenica pripada nekom od novinarskih udruženja u Srbiji, regionu ili u nekom internacionalnom novinarskom udruženju, zahtijevamo da odmah bude isključen iz njega i da o tome javnost bude obaviještena. Što se NDNV-a tiče, Mihailo Medenica nije naš kolega i nije novinar”, navode iz Nezavisnog društvo novinara Vojvodine.





(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.