28.11.2022. 18:14
0
Karić potpisala Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa između Kijeva i Sarajeva
Na poziv gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić učestvovala je u ponedjeljak na panelu u sklopu međunarodnog foruma “Kyiv Investment Forum”, posvećenog otpornosti, inovacijama i održivosti gradova, koji je održan u Briselu.

“Sarajevo se odbranilo umjetnošću i hrabrim srcem. Tokom najduže opsade jednog grada u modernoj historiji ratovanja, imali smo dnevno barem dva kulturna događaja. Tada je s radom počelo prvo ratno pozorište u Evropi, ali i organizacija Sarajevo Film Festivala koji je izrastao u međunarodno prepoznatljivu manifestaciju”, poručila je Karić, uz zahvalu Vladimiru Kličku, bratu kijevskog gradonačelnika koji je, uz gradonačelnicu Sarajeva, bio domaćin čelnicima Pariza, Rima, Brisela i Helsinkija.

Forum je bio prilika i za potpisivanje Sporazuma o uspostavljanju prijateljskih odnosa između Kijeva i Sarajeva.

Osim toga, održani su bilateralni sastanci sa gradonačelnicom Pariza Anne Hidalgo i gradonačelnikom Rima, Robertom Gualtieriem.

Zbog situacije u zemlji i glavnom gradu, gradonačelnik Kijeva javio se putem linka.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.