29.11.2022. 21:47
0
Ministar Avdić primio mlade bh. karatiste osvajače bronzanih svjetskih medalja

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić primio je danas juniorske reprezentativce Bosne i Hercegovine Eminu Sipović i Anesa Bostandžića, koji su na nedavno održanom 12. Svjetskom prvenstvu za kadete, junior i U21 u svojim kategorijama osvojili bronzane medalje. 

Emina u takmičenju juniorki u kategoriji do 59 kilograma, a Anes u borbama u okviru takmičenja za U21 u kategoriji do 84 kilograma. 

I Emina i Anes su naši mladi karatisti, koji već postižu vrhunske sportske rezultate i uspjehe. 

“Vaš uspjeh je i naš, ali i uspjeh cijele naše države, koju svojim odličnim sportskim nastupima na najbolji način predstavljate u svijetu. Mi smo bili vaša podrška, i nastavit ćemo to i ubuduće biti, jer je naša obaveza podržati sve naše reprezentativce koji ostvaruju vrhunske sportske rezultate”, kazao je ministar Avdić tokom današnjeg prijema.   

Naglasio je i  kako iskreno vjeruje da će upravo ovi mladi sportisti biti nosioci u ostvarenju budućih velikih sportskih rezultata za našu zemlju u karate sportu. 

Ministarstvo kulture i sporta KS je i konkretnim nagradama nagradilo naše mlade karate reprezentativce, dok je ministar Avdić zaželio svim našim karatistima koji brane boje naše domovine još puno ovakvih i još većih uspjeha, te puno medalja.    


(Erna H.) 

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.