30.11.2022. 10:39
0
Delegacija EU podržala dogovor Osmorke i HDZ-a
U zgradi Parlamentarne skupštine BiH jučer je potpisan sporazum između Osmorke i HDZ-a BiH.

Dokument pod nazivom “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.–2026. godina” potpisali su predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, a uime koalicije stranaka predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Avaz piše da su za njih iz Delegacije EU rekli kako pozdravljaju sporazum Osmorke i HDZ-a.

– Sporazum koji je potpisan je korak u pravcu formiranja vlasti oko definisanog programa, koji uključuje jasne prioritete EU integracija. Kao što je naglasio komesar Oliver Várhelyi tokom njegove posjete BiH, to su ohrabrujuće i obećavajuće vijesti. Pozivamo sve vlasti da EU agenda ostaje od suštinske važnosti za Bosnu i Hercegovinu i nastave rad na ispunjavanju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja EK o aplikaciji BiH za članstvo, kao i na socio-ekonomskim reformama – naveli su iz Delegacije EU.


(Admir O.)

HDZOsmorka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.