1.12.2022. 10:41
4
Adnan Šerak osuđen zbog smrti zatvorenika: "Svi su ga se bojali, noge im se odsjeku kad dođe Ado. Ujutru kad pere zube, jedan mu čuva četkicu, drugi mu čuva kaladont, treći peškir"
Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao je pravomoćnu presudu kojom je Adnana Šeraka osudio na četiri godine zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Dženanu Džaki, zatvoreniku u KPZ-u Zenica, usljed kojih je preminuo u augustu 2013.

Ovu informaciju za je potvrdio Šerakov advokat Kerim Čelik, prenosi faktor.

Vrhovni sud FBiH presudu je izrekao nakon što je pred Vijećem tog suda održan glavni pretres, a nakon ukidanja dvije nepravomoćne presude koje je Šeraku izricao Kantonalni sud u Zenici, a kojim je oba puta bio osuđen na sedam godina zatvora.

Vrhovni sud FBiH u martu ove godine drugi put je uvažio Čelikovu žalbu, te je suđenje održano pred njihovim Vijećem.

Nenad Kojić je tokom suđenja pred zeničkim Sudom priznao da je on namjerno ubio Džaku i da je Šerak nevin, ali njegovo priznanje Sud nije prihvatio.

Dženan Džaka je presudom Vrhovnog suda FBiH bio osuđen na 14 godina i tri mjeseca zatvora zbog ubistva Alena Zornića na Ilidži.

O Adnanu Šeraku je na svom Youtube-u govorio je Elvedin Zemanić.

"Niko nije mogao Adnana Šeraka prebiti u zatvoru, svi ga se bojali, noge im se odsjeku kad dođe Ado. Kad ide ujutru da pere zube, jedan mu čuva četkicu, drugi mu čuva kaladont, treći peški. On se umiva opere zube, a kad mu to daju, još im pukne po šamarčinu i nabije nogom u gu*icu..."




"Svi laju kad je on u četvrtom, kad izađe u krug, pišaju se svi. Kad ga vode na sud, sve se kapije zatvaraju, vrata, to je čopor policajaca. Ado stane u go, mreža oko njega, dođe dvadeset policajaca, ne smiju mu prići"
, rekao je Zemanić.

Hatić: Prebio sam Šeraka

Ipak, nešto drugačije mišljenje imao je Mirza Hatić, koji je javno priznao da nije nikada bio u najboljim odnosima sa Šerakom.

"Ja i Adnan Šerak smo se pobili prije nekoliko noći i ja sam ga raznio, na intezivnoj je zbog mene. Pobili smo se fer. Ovo je istina o Adnanu Šeraku, tom strašnom momku, ovdje sam imao masnicu, jer kada me oborio, malo me grebao. U bolnici je i na infektivnoj zbog mene", rekao je Hatić, prije nekoliko mjeseci.



Uhapšen u augustu

Adnan Šerak inače je poznat po brojnim krivičnim djelima. U Sarajevu je bio osuđen za pokušaj ubistva.

Krajem 2018. Kantonalni sud u Sarajevu ga je pustio na jednomjesečni prekid izdržavanja sa kojeg se nije vratio. Nakon nešto više od mjesec bjekstva pronađen je i uhapšen u Sarajevu, te je vraćen u zatvor.

Također, 2012. godine je puštan na prekid izdržavanja kazne, kada je ranjen u pucnjavi. I tada je bio više od dva mjeseca u bijegu, nakon čega je vraćen u zatvor, uz ukidanje vanzavodskih pogodnosti.

U augustu je uhapšen zbog zlostavljanja A.G. kojeg je držao zarobljenim u jednoj kući u Švrakinom selu.

Podsjetimo, u  julu ove godine u jednom kafiću na području općine Centar, Adnan Šerak je rekao da ne može A. G. unijeti pištolj koji je imao dozvolu nadležnog organa za držanje oružja. 

Šerak je kazao muškarcu: "Šta ti misliš da možeš unijeti pištolj". Nakon što je A. G. insistirao da mu vrati pištolj Šerak mu je kazao "Hajde odbaci me kući u Švrakino Selo i daću ti tamo pištolj."

Odvezli su se u kuću Suada Hodžića, a onda su ga zarobili i tukli. Navodno su mu po odlasku iz kuće odvezli i njegov Golf.Muškarac je uspio da se oslobodi nakon što je bio vezan te je otišao u policiju i prijavio napad.

Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac. Prema objavljenim informacijama A. G. nikada nije imao problema s policijom niti ima kriminalni dosje za razliku od njegovih napadača.  

 


4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.