2.12.2022. 22:47
0
Ramić odgovorio SBiH: Na kraju je uvijek kriv neko drugi
FOTO: N1
Potpredsjednik SDA Edin Ramić odgovorio je SBiH-u na opasku da "Pokret za državu" više ne postoji te da su za to najodgovorniji on i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

"Na kraju je uvijek kriv neko drugi, a istina je da je famozni sporazum prekršen još u samoj kampanji, jer većina stranaka nije podržavala jednako zajedničkog kandidata za potpredsjednika RS kao ni liste pokreta za NSRS i PSBiH", rekao je Ramić.

Dodao je da su svi imali neke svoje afinitete i dok je on bio u prilici da kontroliše proces nije bilo prigovora da je u bilo kojem dijelu prekršen Sporazum.

"A moja uloga je završena predajom lista u CIK, kao i ovlaštenja za biračke odbore. I to svi relevantni znaju, samo imaju potrebu da speru vlastitu odgovornost. Kad svi ohlade glavu nadam se da će shvatiti da zajednički nastup probosanskih stranaka u entitetu RS nema alternativu", napisao je Ramić na Facebooku, a priložio je i fotografije sporazuma.


Podsjećamo, iz SBiH-a su reagovali nakon što je NSRS jučer odlučila da će vladajući SNSD imati četiri delegata, a da će opozicioni SDS imati jednog delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine. Stava da su za to krivi "Pokret za državu"i u SBiH-u, poručivši da je spomenuti pokret doživio "potpuni fijasko".

(Erna H.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.