3.12.2022. 16:55
0
SDA optužuje: SDP je isporučio Pokret za državu Miloradu Dodiku
Tajnim dogovorima i omogućavanjem izbora četvrtog delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, SDP je isporučio Pokret za državu Miloradu Dodiku, objavila je SDA u saopćenju.

“U potpunosti je jasno da su glasovi SDP-ovih zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a omogućili SNSD-u dobijanje četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Nikakvi pokušaji obmana tu činjenicu ne mogu sakriti. 

Zbog odbijanja da učestvuje u takvom podaničkom odnosu, Ramiz Salkić, koji je dobio povjerenje 5.557 glasača, je smijenjen sa mjesta predsjednika Kluba zastupnika Pokret za državu.

Na njegovo mjesto je postavljen SDP-ov Saša Grbić, koji je osvojio 517 glasova”, navodi se u saopćenju iz SDA.

U nastavku piše da su Dodik i SNSD u proteklom mandatu nasrtali na Ustav i zakone države BiH. Kaže se da su blokirali rad državnih institucija i reformske procese.

SDA tvrdi da su Dodik i SNSD destabilizirali stanje u zemlji u toj mjeri da se sve glasnije govorilo o novom sukobu.

“Ovakvi postupci SDP-a predstavljaju direktno saučesništvo u nastavku SNSD-ove destruktivne politike i izdaju politika i obećanja koje je SDP promovirao u proteklom mandatu”, objavila je SDA.


(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.