4.12.2022. 11:55
0
Dodik: Naredne četiri godine RS-u više niko ništa neće moći nametnuti
SNSD-ovi delegati će u Domu naroda BiH nastupiti odlučno i konstruktivno i izborom naša četiri delegata, Republici Srpskoj u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na Instagramu sumirajući događaje ove sedmice.

"U sedmici iza nas Narodna skupština izabrala je delegate u Dom naroda BiH. Izabrano je i Vijeće naroda i time smo obavili važan posao, čime su stvoreni uslovi za dalje formiranje Vlade Republike Srpske", objavio je Dodik na društvenim mrežama. 

Potvrdio je još jednom da će SNSD imati 10 ministara u Vladi RS. 

"Primarni zadatak nove Vlade biće da angažuje sve snage da se očuva stabilnost i daju adekvatni odgovori na predstojeće ekonomske izazove", napisao je Dodik.

Dodik je podsjetio i na sastanak sa evropskim komesarom Oliverom Varheljijem.

"U otvorenom razgovoru dobio sam obećanje da će biti odblokirana sredstva EU Republici Srpskoj, što je veoma dobra vijest za nas. Time će biti omogućen nastavak izgradnje na koridoru 5 C od Doboja do Vukosavlja ", rekao je Dodik.

Sastao se i sa ambasadorom Republike Turske Sadikom Baburom Girginom i izrazio nadu da će konačno početi izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo.


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.