4.12.2022. 18:17
0
Ništa od izuzeća Perića: Suđenje Novaliću i ostalim nastavlja se u srijedu
Sudija Branko Perić prošle sedmice je zatražio da ga se skloni sa suđenja u aferi "Respiratori" u kojem je prvooptuženi premijer Federacije BiH Fadil Novalić, premijer FBiH, ali od toga očito neće biti ništa.

Prema najavi na stranici Suda BiH, suđenje će se nastaviti u srijedu, a sudija u ovom predmetu će biti već pomenuti Branko Perić.

Suđenje u ovom slučaju planirano za 30.11. bilo je otkazano nakon što je Perić zahtjev za izuzeće uputio predsjedniku Suda BiH ili da o tome zasjeda opća sjednica Suda BiH kako bi se donijela odluka. 

Kao razlog za izuzeće je naveo "pritisak javnosti" na njega i "prijetnje", a za pojedine medije je kazao da je riječ i o "medijskom terorizmu".

Podsjećamo, Perić se na udaru kritika našao nakon oslobađajuće presude u slučaju "Dženan Memić" u kojem su bili optuženi Zijad Mutap, Alisa Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.