4.12.2022. 18:53
0
Mandić priznao da je ubio Bogdanovića: Spominjao je teško djetinjstvo
Nakon što je predat u Banjalučko tužilaštvo, Dalibor Mandić (36) je na neki način priznao da je ubio svog radnog kolegu Ariela Bogdanovića (28) te je pričao o lošem djetinjstvu, a nakon ispitivanja predložen mu je jednomjesečni pritvor.

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva prijedlog pritvora uputio je Okružnom sudu u Banjoj Luci. Ta mjera je zatražena zbog straha od bjekstva osumnjičenog, težine krivičnog djela i bojazni da bi njegovo puštanje dovelo do uznemirenja javnosti i remećenja javnog reda i mira, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Kako saznaje portal Glas Srpske, osumnjičeni Mandić nije izričito rekao da priznaje djelo, ali je potvrdio da se zločin desio te je ispričao da je imao loše odnose sa kolegama, među kojima je i bio ubijeni.

Osumnjičeni je ispričao i kako je imao teško djetinjstvo i određene probleme koji su na njega imali uticaja.

- Potvrdio je da je imao loše odnose sa ubijenim Bogdanovićem, ali nije precizirao zašto ga je ubio. Rekao je da je da se ni sa kim nije dobro slagao, da su ga svi ignorisali. Međutim to što je ispričao nije razlog da nekog ubiješ i sve ukazuje da se radi o osobi koja ima određene psihičke probleme zbog čega će vjerovatno biti traženo njegovo psihijatrijsko vještačenje, kazao je izvor za Glas Srpske.

Dodao je da su se tokom istrage pominjale određene informacije koje ukazuju da je mogući motiv ljubomora zbog neke djevojke, ali osumnjičeni nije o tome ništa rekao, niti je pominjao djevojku.

Podsjećamo, Mandić je osumnjičen da je u petak navečer u 19:40 sati počinio krivično djelo teško ubistvo u Bulevaru srpske vojske u Banoj Luci, prenosi Oslobođenje.

Ubistvo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.