4.12.2022. 22:39
0
Gdje bh. političari namjeravaju provesti novogodišnje praznike?
Pogledajte za koju varijantu dočeka se odlučila većina političara u BiH

UNA je pitala političare iz Bosne i Hercegovine gdje će dočekati Novu godinu i koja varijanta dočeka im najviše odgovara? Većina ih je odgovorila, da najluđu noć želi da kvalitetno provede u krugu porodice.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, kaže da će za doček biti sa unucima.

„Sigurno sa porodicom, dolaze mi kćerka i zet sa unucima. Ne znam da li ćemo otići negdje van Konjica, ali ću sigurno biti s unucima, da mogu mladi ići na doček gdje god da budemo u stanu ili u hotelu“, rekao je Nikšić.

Senad Bratić iz predsjedništva SDA, kaže da će Novu godinu dočekati u krugu porodice.

„Novu godinu namjeravam dočekati u porodičnoj kući sa porodicom“, rekao je Bratić.

Potpredsjednik SBB-a Admir Čavka, kaže za portal UNA kratko da će Novu godinu dočekati u Banjaluci u krugu porodice i prijatelja.

Narodni poslanik Kluba SNSD Srđan Mazalica će za najluđu noć biti s najbližima.

„Kod kuće s porodicom i prijateljima, sa bratom, djeca koja su nam tu negdje godina. Nisam neki ljubitelj koncerata, jedino kad bi Metalika dolazila negdje u Evropi za doček, platio bih noćenje i sjeo na avion i otišao“, kaže Mazalica za portal UNA.

Narodna poslanica Kluba DNS Nikolina Šljivić kaže za UNU da ne praktikuje dočeke na otvorenom.

„Za Novu godinu u kući u krugu porodice, uvijek sam za kućnu varijantu, sa suprugom i kćerkicom“, kaže Šljivićeva.

Novoizabrani delegat PDP-a u Vijeću naroda, Ljubiša Krunić, novu godinu će dočekati u Trebinju, sa porodicom u kućnoj atmosferi. Njegova stranačka koleginica Diana Čekić, narodni poslanik, takođe će novogodišnju noć provesti kod kuće, u društvu supruga i jednogodišnje unuke Helene.

Tanja Vukomanović, poslanik PDP-a u NSRS, Novu 2023. godinu dočekaće u Banjaluci, u kućnoj atmosferi sa porodicom.

„Rado bih prošetala i do Trga Krajine gdje sam sigurna da će biti predivno, volim koncerte i praznični duh na ulicama, ali s obzirom na to da sam u drugom stanju i da tada ulazim u posljednji mjesec, vjerujem da će ostati na kućnoj atmosferi“, kaže Vukomanovićeva za portal UNA.


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma FBiH Mladen Bošković (HDZ BiH), poručuje da će za Novu godinu biti kod kuće.

„Doma, u krugu obitelji“, kazao je Bošković.

Predsjednik HSS-a Mario Karamatić za doček bira kućnu varijantu.

„Hladno je meni da sjedim vani do ponoći, već godina u krugu porodice dočekujem Novu godinu. Prije jesam izlazio, sada u posljednje vrijeme gledam da budem sa porodicom“, rekao je Karamatić za UNU.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.