8.12.2022. 15:56
0
Poznato kada bi mogla biti imenovana nova Vlada KS, u petak se bira predsjedavajući Skupštine
U petak je planiran nastavak sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, a jedina preostala tačka dnevog reda jeste izbor rukovodstva Skupštine.

Bit će izabrani predsjedavajući i zamjenici predsjedavajućeg Skupštine KS, ali još uvijek nije bilo govora o formiranju Vlade KS, odnosno o imenovanju novih ministara i premijera.

Kako je najavljeno iz Press Službe KS s početkom u 10:30 sati, bit će održan Treći nastavak Konstituirajuće sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

"Preostala tačka Dnevnog reda je tačka broj 5 – Donošenje odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo", navodi se u saopćenju.

Velika je mogućnost da će nova Vlada biti imenovana tek početkom 2023. godine, odnosno u  januara.

Nakon što se formira rukovodstvo Skupštine, klubovi stranaka dostavit će prijedlog za mandatara Vlade, koji će potom dostaviti prijedlog ministara.

Mandatar Vlade trebao bi biti imenovan do 20. decembra, nakon čega se očekuje da će dostaviti svoje prijedloge.

(A. Balićevac)

 
Vlada KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.