8.12.2022. 17:05
2
Ogrešević poručio SDA: Ako se već nakon CIK-ovih ‘kinder jaja’ ponovo otvara priča o tome šta je to izborna volja bh. građana, najpoštenije je podsjetiti..
Euforija je danas bila u redovima SDA nakon što su na žrijebu CIK-a dobili 12. delegata.

Time im je omogućeno da imaju svog kandidata za potpredsjednika FBiH te se nadaju učešću u vlasti.

Zanimljivo je bila izjava SDA-ovog posmatrača na žrijebanju CIK-a Adema Macića.

“Žrijeb je odlučio da mandat u Domu naroda iz Kantona 10 u Klubu Bošnjaka pripadne SDA, što nama omogućava, ono što smo pretpostavljali i što nam je bio i cilj, da pokažemo da su birači najveću podršku dali SDA, ne samo u posrednim izborima, nego i u Predstavničkom domu na nivou BiH, ali i Federacije BiH”, rekao je on.

Nakon svega, zanimljivom porukom oglasio se predsjednik NES-a Nermin Ogrešević.

“ se koliko je glasova u kantonima, koji biraju delegate u Dom naroda Parlamenta FBiH, osvojila ‘Osmorka’, a koliko SDA.

397.919 – ‘Osmorka’
230.399 – SDA”, naveo je Ogrešević.

Inače, SDA-ovci se nadaju da će sad biti nezaobilazan faktor u formiranju vlasti. Važno je podsjetiti i da su do ovog broja došli žrijebanje odnosno lutrijom. Od 12 delegata, dva su dobili tako, a nekoliko njih su dobili tako što su ‘oteli’ desetak zastupnika Osmorke.

(A. Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.