8.12.2022. 18:38
0
Amir je bio dio Oružanih snaga, pa se odlučio za Njemačku: "11. sam otišao, 17. počeo raditi"
Nakon brojnih pokušaja da si u Bosni i Hercegovini stvori dobar život, Amir je početkom godine iz Livna odselio u Njemačku. Istovremeno, u livanjsko selo Golinjevo doselila se Susanne iz Lajpciga.

"Divna, fantastična priroda, veoma ljubazni ljudi, mir, sloboda, i da - ljubav, može se reći", govori Susanne za Radio Slobodna Evropa.

Kaže da zna da mnogo ljudi je otišlo u Njemačku, te da su kuće prazne. Ona kroz tek osnovanu agenciju želi popularizovati ovaj kraj za potencijalne doseljenike, ali i ohrabriti bh. državljane da se vrate.

Duže od decenije, Amir je radio u Oružanim snagama BiH, te se s 37 godina odlučio na odlazak u Njemačku, gdje je brzo shvatio da život može biti drugačiji.

"Sređena pravna država, gdje ti kao radnik koji je tek došao u stranu državu, imaš prava kao neko ko je došao ovdje", rekao je Amir, te dodao da ga politika u toj zemlji toliko ne zanima.



" 11. januara sam otišao gore, već 17. januara sam počeo raditi", kazao je Amir.

U Livnu, kaže, kao da je vrijeme stalo.

"Oko 10, 11 sati možete vidjeti ljude koji izlaze s pauza iz državnih institucija ili kada su veliki odmori", pojasnio je Amir.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.