9.12.2022. 14:50
1
Dodik: Članice PIC-a su ovu zemlju kreirale kao neuspješnu
Predjsednik Republike Srpske i lider SNSD-a MIlorad Dodik komentarisao je usaglašenu zajedničku izjavu Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) nakon dvodnevne sjednice.

Dodik kaže da već dugo ne čita njihova saopštenja, ali da je na sugestiju saradnika odlučio da ga komentariše.

- Ako iko narušava Dejtonski mirovni sporazum i ako je iko ovu zemlju kreirao kao neuspješnu, onda su to članice PIK-a, zemlje Kvinte predvođene SAD i Velikom Britanijom, i to pokazuje svu njihovu licemjernu politiku. Što se tiče slobode medija, ona je ovdje potpuna, ali i zloupotrijebljena od strane pojedinih medija poput BNTV, koju oni podržavaju. Republika Srpska će zakonski regulisati širenje lažnih vijesti i govora mržnje i ti zakoni će biti potpuno usklađeni s evropskom regulativom - poručio je Dodik na Twitteru.

Podsjetimo, Upravni odbor Vijeća za provedbu mira podsjetio je danas sve strane na njihovu obavezu da u potpunosti poštuju Opći okvirni sporazum za mir, sve njegove anekse i odluke visokog predstavnika.


(Admir O.)

DodikRS
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.