10.12.2022. 8:29
0
Famosovo zemljište vraćeno Ilidži, Muzur: Uspjeli smo nešto što niko nije
Načelnik Općina Ilidža Nermin Muzur objavio je da je zemljište koje je nekad pripadalo Famosu vraćano u vlasništvo Općine.

Naime, više od 250 duluma zemlje koje je pripadalo preduzeću Famos je kroz privatizaciju pripalo jednoj privatnoj kompaniji.

Nakon toga pokrenut je postupak vraćanja. I uspjelo se.

“Završili smo i zadnju etapu operacije vraćanja preko 250 duluma zemlje (javnih površina, parkinga, zelenih površina itd) koja se nekad vodila na Famosu u vlasništvo Općine Ilidža.Zemlja je uknjižena 1/1 u vlasništvo Općine Ilidža”, naveo je Muzur.

On je naveo da je sve krenulo od pokrenute vijećničke inicijative.

“Pa preko Pravobranilaštva Općine Ilidža i Kantona Sarajevo, zatim Vlade i Skupštine KS uspjeli smo u ovom velikom poduhvatu uraditi, čini mi se, što još niko nije nigdje. Zahvaljujem svima, kako navedenim institucijama, tako i privatnoj kompaniji, na saradnji u ovom procesu. Veliki dan za Općinu Ilidža”, istakao je Muzur.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.