12.12.2022. 20:42
2
Marjanović: Osmorka će imati delegata u Klubu Hrvata u Domu naroda PS BiH
FOTO: KS
Koordinator pokreta Za nove generacije Damir Marjanović večeras je kazao kako će osmorka imati jednog delegata u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Osmorka će imati svog člana u Domu naroda Parlamenta PS BiH i moj je osobni stav da će osmorka imati hrvatskog člana", kazao je Marjanović u emisiji Polis na TVSA. 

Podsjećamo, Klub Hrvata Doma naroda Parlamenta FBiH bira delegate iz reda Hrvata u Dom naroda PS BiH. HDZ BiH ima 14 delegata što je dovoljno za tri delegata (četiri su potrebna za jednog državnog), osmorka ima četiri (NIP -1, SDP BiH-1, Za nove generacije - (ušao Marjanović), NES- 1), Bosanska narodna stranka - Goražde 1, a HDZ 1990 tri i Pomak jedan koji će glasati za Iliju Cvitanovića. 

Marjanović je dodao i da je u razgovorima unutar osmorke insistirao da ne moraju svi ministri iz reda Hrvata biti isključivo iz HDZ BiH. 


(Patria/Erna H.) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.