14.12.2022. 15:20
0
Šarović o poništenoj odluci CIK-a: Opozicija je odigrala amaterski, postala je beskorisna u PSBiH
Svoje viđenje odluke Apelacionog vijeća Suda BiH kojom je poništena odluka CIK-a BiH o spornom glasačkom listiću za izbor delegata za Dom naroda PSBiH, za Oslobođenje dao je i donedavni predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

- Odluka je takva kakva je, godila ona nekome ili ne. Mislim da je opozicija u RS-u propustila priliku da ima dva delegata u Domu naprda PSBiH i postane bitan faktor. Dodik sada im  a batinu u rukama i sigurno će je koristiti, kao što je koristio u protekle četiri godine. Ništa se tu neće promijeniti. Loše je generalno, jer smatram da se nikome ne treba davati takva uloga da može u blokadu dovesti cijeli sistem. Opozicija je amaterski radila i nije bilo mudrosti da se osiguraju dva delegata u Domu naroda PSBiH. Opozicija treba vidjeti ko je s kim šurovao, ko je šta namještao i ko je s kim šta završavao. Treba sve staviti na vidjelo. Na ovaj način, opozicija je postala beskorisna u PSBiH, kazao je Šarović.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.