15.12.2022. 12:42
0
Zatražen pritvor za dvojicu uhapšenih u akciji 'Hornet'
Nakon što je u prisustvu advokata ispitao osumnjičene, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji MUP-a RS, u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, na području Sarajeva i Foče kodnog naziva "Hornet".

Određivanje mjere pritvora zatraženo je za osumnjičene Amela Bogućanina, rođenog 1987. u Sarajevu, i Bojana Drakula, rođenog 1989. u Foči.

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su se osumnjičeni organizovali i bili članovi grupe ljudi, pa su tako kontinuirano u periodu od 2019., u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, prethodno komunicirajući putem zaštićenih i kriptovanih aplikacija, dogovorili neovlašteni promet većih količina opojnih droga s područja Crne Gore na teritorij Bosne i Hercegovine, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH.

Prikupljeni dokazi ukazuju da su osumnjičeni bili višestruko povezani sa organizovanim grupama narko-kriminala sa područja BiH, Crne Gore, Hrvatske i drugih zemalja.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim institucijama, nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentovanja nezakonitog djelovanja osumnjičenih i izvršenja krivičnih djela u ovom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.