15.12.2022. 13:08
0
Zijad Lugavić kandidat SDP-a za gradonačelnika Tuzle na vanrednim izborima
Gradski odbor Socijaldemokratske partije BiH Tuzla jednoglasno je donio odluku da Zijad Lugavić bude kandidat za gradonačelnika Tuzle na vanrednim izborima.

Vanredni izbori bit će biti održani 5. februara 2023. godine.

Gradsko vijeće Tuzla je na posljednjoj sjednici usvojilo odluku da Zijad Lugavić obnaša dužnost vršioca dužnosti gradonačelnika do održavanja vanrednih izbora.

To je usijedilo nakon ostavke dugogodišnjeg načelnika/gradonačelnika Jasmina Imamovića.

Lugavić (49), između ostalog, od 2008. do 2012. obnašao je funkciju direktora Javne ustanove Gradski stadion Tušanj Tuzla.

Potom se vraća u organe uprave tadašnje Općine Tuzla. Do 2018. godine radi kao pomoćnik gradonačelnika za Službu za inspekcijske poslove. Od 2018. do 2021. godine radi kao pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.