17.12.2022. 11:11
0
Arijana Memić o djevojci koja tvrdi da je bila žrtva profesora pedofila: Ne poznajem ovu djevojku, ali se divim njenoj hrabrosti
Nakon što se u javnosti pojavila vijest o Emini Brkanić koja tvrdi da je bila jedna od žrtva seksualnog zlostavljanja profesora koji je presuđen za pedofiliju, pa nakon toga vraćen u školu, oglasila se i Arijana Memić, zastupnica u Skupštini KS.

Žrtve seksualnog nasilja moraju da dobiju potpunu zaštitu ove države. Znam da je dijeljenje statusa samo kap u moru, ali moramo svi zajedno reagovati protiv ovakvih pojava u našem društvu i učinit ću sve što je meni moguće da se ovaj slučaj ispita do kraja - rekla je Memić.
Objava na Facebooku
- Potreban nam je registar seksualnih prestupnika i registar osuđenih pedofila, što ću lično podnijeti kao inicijativu u Skupštini KS, a isto ću predložiti kolegama i kolegicama iz drugih parlamentarnih tijela Bosne i Hercegovine. Također nam je potrebna izmjena zakona, kako se kazne za ta krivična djela više ne bi mogle plaćati novcem. Država, njeni zakoni i oni koji ih provode moraju zaštiti najranjivije među nama - to nam je dužnost i tačka - dodala je Arijana Memić.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.