19.12.2022. 21:25
0
Na Ilidži otvorena Zimska čarolija: Načelnik Muzur najavio novi projekt u Velikom parku
Presijecanjem vrpce načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur večeras je simbolično otvorio Zimsku čaroliju u Velikoj aleji.

Drugu godinu zaredom Ilidžanci, kao i svi posjetioci i turisti, moći će uživati u klizanju na ledenoj plohi. 

Uz veliki angažman Općine Ilidža i Javnog preduzeća Ilidža, klizalište neće biti jedini sadržaj za sve posjetioce Velikog parka.  

- Prošla zima bila je svojevrsni test za sve nas na Ilidži, a povratne informacije koje smo dobili od naših građana obavezale su nas da se potrudimo da ove zime budemo još bolji. Zbog toga smo ove zime odlučili postaviti i ledeni tobogan koji će, nadam se, biti dodatna atrakcija za sve posjetioce - rekao je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, uz iskrene želje da sezona na ledu prođe bez povreda i neželjenih situacija. 

Za razliku od prošle, Ilidžanci su ove godine sedam dana ranije "izašli" na led. 

 - Još ljetos smo obavili prve pripreme za našu Zimsku čaroliju, što je izgleda bio ispravan potez, a koji nam je omogućio da ovogodišnju Zimsku čaroliju otvorimo nešto ranije - kazao je Muzur. 

 Načelnik Ilidže je naglasio da će osim klizališta i ledenog tobogana najmlađi posjetioci moći uživati i u druženju s maskotama, koje su i večeras uveličale svečano otvorenje. Naravno, bit će tu još drugih programa i sadržaja koji su pripremljeni. 

 Baš kao i prošle zime cijene na klizalištu bit će simbolične. Sat klizanja koštat će 2 KM za sve koji nemaju vlastite klizaljke, dok će sat klizanja za one koji dođu sa svojim klizaljkama koštati 1 KM, koliko košta i spust niz ledeni tobogan. 

Na kraju svog kratkog obraćanja, načelnik Općine Ilidža kazao je kako već po završetku sezone na ledu u Velikom parku kreću radovi, a Ilidža će u narednom periodu dobiti jedan od najljepših parkova u Bosni i Hercegovini.  


(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.