21.12.2022. 18:15
0
Okolić i Adams razgovarali o bilateralnoj saradnji SAD-a i BiH
Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanje resursima Mirko Okolić primio je danas u posjetu vojnog atašea Sjedinjenih Američkih Država u BiH, brigadira Eric? R. Adams?.


Na sastanku je razgovarano o budžetu MO BiH, personalnim promjenama komandnog kadra OS BiH, bilateralnoj saradnji dvije zemlje, te o trenutnom stanju i budućim dešavanjima u MO i OS BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Okolić je zahvalio na podršci koju Vlada SAD-a pruža MO BiH, te upoznao vojnog atašea SAD-a o najvažnijim aktivnostima u MO BiH, napominjući da postoji politička volja i slaganje po pitanju usvajanja budžeta u institucijama BiH.   

Brigadir Adams je izrazio zadovoljstvo trenutnim nivoom bilateralne saradnje, te pohvalio profesionalizam i angažiranost pripadnika OS BiH, dodavši da Ambasada SAD-a u potpunosti podržava redovnu rotaciju novog generalskog kora u OS BiH. 


(Fena / Aldina R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.