23.12.2022. 22:01
0
Šta se dešava u Vladi RS-a: Objavljena informacija da će uskoro biti podnesena i treća ostavka na ministarsku funkciju u samo nekoliko dana
Na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, održanoj prije dva dana, potvrđen je novi sastav Vlade Republike Srpske.

NSRS je službeno imenovao ministre 16 ministarstava u Vladi RS-a na čelu sa novim/starim mandatarom Radovanom Viškovićem.

Međutim, samo dva dana nakon imenovanja "kadar" Vlade RS-a se počeo osipati. Ostavke su podnijeli ministri Dado Dogan i Dragoslav Kabić.

Đorđe Vučinić, poslanik stranke Za pravdu i red u NSRS-u, večeras je na svom Twitter nalogu nagovijestio da to neće biti jedine ostavke u Vladi RS-a.

On je, naime, napisao kako se u narednim danima očekuje još jedna ostavka u novoizabranoj Vladi RS-a.

- Izgleda da imamo HET-TRIK u najavi. Ne znam da li Vlada RS radi vikendom ili ćemo čekati ponedeljak. Uskoro više detalja... PS: Nije Đokić, napisao je Vučinić.

Podsjećamo, Dado Dogan podnio je ostavku na mjesto ministra porodice, omladine i sporta RS zbog saobraćajne nesreće koju je skrivio, a u kojoj je poginuo njegov prijatelj. Dogan je zbog toga i pravosnažno osuđen.

Kabić je, sa druge strane, ostavku podnio zbog krivičnog djela koji je počinio prije nekoliko godina. Pojedini mediji su javili da je Kabić učesetvovao u saobraćajnoj nesreći sa smrtnim ishodom prije oko 15 godina.

U javnosti se već počelo sa licitiranjem zamjena dvojice ministara, a večeras se pojavila informacija da će Vlada RS-a dobiti ministricu iz reda Bošnjaka.

(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.