24.12.2022. 15:33
0
Određen pritvor za Jelenu Majstorović i druge uhapšene u akciji “Brend 4”
Sud BiH odredio je pritvor za troje uhapšenih službenika UIO BiH uhapšenih u akciji “Brend 4”.

Srpskainfo saznaje da je pritvor određen Jeleni Majstorović, Radenku Popoviću i Stevi Saviću.

Osumnjičeni su zaposleni u Grupi za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja Regionalne kancelarije Uprave za indirekrtno oporezivanje Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci.

Oni su uhapšeni u okviru operativne akcije “Brend 4”,. Aklcija je usmjerena na suzbijanje koruptivnih krivičnih djela.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela – udruživanje radi činjenja krivičnih djela i u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Sud BiH još uvijek nije zvanično saopćio odluku.

Podsjetimo, nakon što je u prisustvu advokata ispitao osumnjičene, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je jučer prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za troje osumnjičenih.

Oni su lišeni slobode u akciji SIPA-e, na području Banje Luke, Gradiške i Prnjavora.

Tužilac Tužilaštva BiH podnio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Jelenu Majstorović, rođenu 1978. godine u Prnjavoru, Radenka Popovića rođenog 1967. godine u Prijedoru i Stevu Savića rođenog 1983. godine u Banjaluci.

Prijedlog pritvora je upućen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.