26.12.2022. 9:29
0
CIK BiH: Nisu se stekli uvjeti za potvrđivanje rezultata posrednih izbora i dodjelu mandata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH
Centralna izborna komisija Bosne Hercegovine je na 99. sjednici održanoj 20.12.2022. godine nedostajuća preostala četiri (4) mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, jednog iz reda srpskog naroda i tri (3) iz reda Ostalih, popunila u skladu sa članom 10.16 stav (3) Izbornog zakona BiH i Kriterijima i postupku popune nedostajućih mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Rok za podnošenje žalbi na četiri pojedinačne odluke o dojeli mandata istekao je u petak, 23.12.2022. godine. Apelacionom odjelu Suda BiH putem Centralne izborne komisije BiH podnešeno je 8 žalbi, a žalbe su podnijeli Stojak Radojka, Laburistička stranka BiH (4 žalbe) i Novi početak (3 žalbe). 

Nakon što pripremi izjašnjenje po svim navodima u žalbama, Centralna izborna komisija BiH će žalbe zajedno sa izjašnjenjima dostaviti Apelacionom odjelu Suda BiH.

Zbog naprijed navedenog, još uvijek se nisu stekli uvjeti da Centralna izborna komisija BiH potvrdi rezultate posrednih izbora i dodjeli mandate u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, pa samim tim nisu se stekli ni uvjeti za sazivanje i održavanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. 

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.