28.12.2022. 19:14
0
Objavio ministar Šteta - Gdje će se graditi i rekonstruisati saobraćajnice u Sarajevu: Od Skenderije, Vječne vatre do Dobrinje
Usvojen je Program održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica za 2023. godinu.

Objavio je ovo danas Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

"Neki od planiranih projekata su: raskrsnica glavne gradske longitudinale i XIII transverzale, odnosno raskrsnica u naselju Bulevar, kružni tokovi na spoju ulica Džemala Bijedića i Srđana Aleksića, te na spoju ulica Drinska i Humska. Pored ovih projekata, bit će izvršena rehabilitacija glavne gradske saobraćajnice na potezu od Skenderije prema Vječnoj vatri, ulice Bulevar Mimar Sinana na Dobrinji, ulice Majdanska na Alipašinom polju na VIII transferzali, te ulice Ložionička i drugi.

U proteklom periodu rekonstruisano je 80 kilometara saobraćajnica u svim općinama kantona. Naš cilj je jasan, graditi i rasteretiti gužve u saobraćaju, a istovremeno omogućiti sigurnost svim učesnicima. 

Nastavljamo graditi i u sljedećoj godini i ostvariti naše planove koji će građanima olakšati svakodnevnicu", napisao je Šteta.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.