28.12.2022. 22:07
3
Tegeltija demantovao Nikšića: "Nermine, ovo što Dodik govori o imovini upravo je u skladu sa našim sporazumom"
FOTO: Slobodna Bosna
Lider SDP-a Nermin Nikšić večeras je reagovao na posljednje istupe lidera SNSD-a Milorada Dodika poručivši mu da ono što radi u priča u posljednje vrijeme "odudara od sporazuma" koji su nedavno potpisali Osmorka, HDZ i SNSD.

Podsjećamo, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je rekao da "uprkos saradnjii sa strankama u Sarajevu, dogovora i pregovora oko državne imovine neće biti jer ona ne pripada državi već entitetu i na tome će se vidjeti hoće li biti Bosne i Hercegovine ili ne".

Na Nikšićev istup večeras je reagovao Dodikov savjetnik Milan Tegeltija i podsjetio ga na prvu stavku nedavno potpisanog sporazuma.

"Nije dio sporazuma o pravljenju Vijeća Ministara odricanje od vlastitih politika nijedne strane. Nije dio sporazuma odricanje od imovine i nadležnosti Republike Srpske. Ono što govori Milorad Dodik upravo je u skladu sa prvom stavkom sporazuma", poručio je Tegeltija Nikšiću i priložio mu sadržaj dijela sporazuma u kojem piše sljedeće:

"Uvažavajući strukturu i ustavne nadležnosti Bosne i Hercegovine (BiH) predviđe Opštim okvirnim sporazumom za mir (Dejtosnkim sporazumom) i Ustavom BiH kao Aneksom IV tog sporazuma, poštujući ustavne nadležnosti Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i Republike Srpske, Brčko Distrikta BiH, kantona, gradova i opština..."



(A. Balićevac)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.