5.1.2023. 17:12
4
Reakcija Konakovića na poteze Efendića i Ogreševića: Pitam ih šta je bolja opcija, ovo je nekorektan potez, a ako je riječ o populizmu, doći će im na naplatu
Nakon današnjeg sastanka Osmorke sa vodstvom SNSD-a u Doboju, lideri NES-a i Stranke za BiH Nermin Ogrešević i Semir Efendić saopštili su da napuštaju koaliciju. Vrlo brzo reagovao je i lider Naroda i pravde Elmedin Dino Konaković. Kaže - ako od trenutne situacije imaju bolju opciju, onda je moraju ponuditi, a ako je u pitanju populizam - doći će na naplatu.

Tvrdi, neki unutar koalicije su očito idealizirali rješenja.

Govorio je i o tome šta će njihov potez povlačenja sa svih nivoa vlasti značiti za Osmorku.

“Nas bez njih ima tačno sedam, u drugom krugu nas ima dovoljno. Njihov izlazak u Domu naroda ne bi poremetio ništa, dok u Zastupničkom domu već bi. Pitam ih šta je bolji put, povući se i ostaviti Dodika na čelu Vijeća ministra i SDA i DF na pozicijama na kojima su sad?“, upitao je.

Podsjetimo, zbog usvajanja Zakona o nepokretnoj imovini RS kao i stavova Milorada Dodika, NES i Stranka za BiH su i ranije najavljivali da je moguće da napuste Osmorku. Danas su medijima nezvanično napomenuli i da im je smetao  izostanak Demokratske fronte. Konaković podcrtava da je to bila isključivo odluka stranke koju predvodi Željko Komšić, kao i da se sa NES-om i SBIH-om razgovaralo otvoreno o svemu.

“Nismo očekivali da kolege sa kojima sjedite povuku tako nekorektan potez. Ne postoji na političkoj sceni neko ko je ostao a da je tako nekorektnim potezima riješavao pitanja. Čini mi se da su podlegli pritiscima”, rekao je.

Dodaje da će svoje poteze morati pojasniti glasačima, prenosi N1.


(Admir O.)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.