9.1.2023. 23:01
1
Jasmila Žbanić o neustavnom danu RS: Kroz bonske ovlasti EU ima moć zaustaviti "orgije fašizma"
O današnjem obilježavanju neustavnog dana RS, oglasila se i poznata bosanskohercegovačka režiserka Jasmila Žbanić, koja se osvrnula i na to što je Milorad Dodik odlikovaoo Vladimira Putina.

- Vladimir Putin je odlikovan Ordenom časti na fašističkoj paradi koja se održala u blizini Sarajeva, a koju je organizirao srpski lider Milorad Dodik. Srpski nacionalisti, uz blagoslov pravoslavne crkve, slavili su dan osnivanja RS, dan kada su počeli s ubijanjima, silovanjima, razaranjima u ime velike Srbije. 

Ističe da ovakve parade nisu nikakva, novost, ali zamjeri to što su te osobe podržane od evropske političke elite te podsjetila da EU kroz mehanizam visokog predstavnika ima moć zaustaviti "orgije fašizma".

- Taj mehanizam se zove Bonske ovlasti (Bonske ovlasti ovlaštavaju visokog predstavnika da donosi obvezujuće odluke i smjenjuje javne dužnosnike s dužnosti) Evropa će platiti strašnu cijenu za saradnju s balkanskim fašistima. Fotografija Ursule fon der Lejen kako pozdravlja Milorada Dodika, lidera RS - kakav osmijeh - poručila je režiserka na Facebooku.



(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.