11.1.2023. 13:47
0
Hurtić: Nismo još uvijek prihvatili ministarsko mjesto, večeras pregovori Pokreta za državu i Osmorke
FOTO: Facebook
SNSD i SDP su se usaglasili da prijedlog za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH bude Sevlid Hurtić.

Sevlid Hurtić, Dobojlija, osnivač stranke BH Zeleni i dio Pokreta za državu u RS-u, je već izabran za ministra trgovine i turizma u Vladi RS, a da li će prihvatiti funkciju na državnom nivou i odreći se mjesta u entitetskoj Vladi, on je za portal "Avaza" kazao da još nije odlučio.

- Večeras su pregovori oko toga da li će Pokret za državu prihvatiti ili neće. Pokret za državu neće ući u državnu vlast samo onako jer se to podrazumijeva, u razgovorima i pregovorima ćemo vidjeti kakva je naša pozicija i onda ćemo odlučiti hoćemo li ući ili nećemo. U 18 sati u Banjoj Luci je razgovor Pokreta za državu i Osmorke - rekao je Hurtić za "Avaz".

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.