13.1.2023. 19:18
0
Konaković: Vidjet će narod, koga je OSA plaćala za prljave poslove protiv novinara i političara. Avdo Avdić je plaćan iz OSA-e i to nije nikakva tajna
Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde gostuje večeras na Face televiziji u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića.

U dijelu intervju kada je govorio o promjenama u sigurnosnim državnim agencijama, rekao je da u Obavještajno - sigurnosnoj  agenciji BiH (OSA) na čijem čelu je Osman Mehmedagić, vlada haos i da će javnost uskoro vidjeti kakve su se stvari tamo događale.  

- Vidjet ćete, vidjet će narod i javnost gdje su kako i na što trošeni novci odnosno budžet. Vidjet ćete kako su plaćali novinare, vidjet će te čemu je služio taj novac. Koristio se novac za te prljave poslove radi pritiska na političke protivnike, novinare koji nisu pod njihovom kontrolom - rekao je Konaković. 

Kaže da je OSA plaćala novinare i neke opasne momke. 

- Neki su zavedeni kao informanti pa su imali mjesečne paušale. Vidjet ćete to, mora biti neki trag, iako sam čuo da tamo metu tragove, a vrlo brzo ćemo prezentirati javnosti. Logično je da su ljudi nervozni - dodaje Konaković. 

Na pitanje koji su to opasni momci, Konaković je rekao: 

- Pratite to u medijima koji opasni momci, objavljeni su transkripti u kojima se direktor OSA-e pojavljuje više puta. Crnogorski i bosanski mafijaš kad razgovaraju gdje se spominje direktor OSA-e. Dakle, to je osnov naše političke borbe, mora se uvesti red. 

Na insistiranje Hadžifejzovića da kaže koji su to novinari plaćani iz OSA-e, Konaković je rekao:  

- Druže se, dogovaraju se, pakuju on se zove Avdo Avdić i to nije nikakva tajna. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.