14.1.2023. 16:18
0
Tegeltija pravdao izjavu šefa Milorada da je Biseri Turković "svaka za šamara": Vrijeđanje inteligencije je ovo nazvati nasiljem nad ženama
Milan Tegeltija, savjetnik predsjednika RS-a Milorada Dodika, oglasio se na svom Twitter nalogu povodom oštrih reakcija na sramotne izjave njegovog šefa.

Dodik je, podsjećamo, izjavio kako je ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković svaka za šamara. Lider SNSD-a je ovo rekao nakon što je Turković osudila odlikovanje ruskog predsjednika Vladimira Putina kazavši da je takav potez zapravo šamar cijelom svijetu.

I dok se u domaćoj javnosti nižu reakcije i osude Dodikove izjave, od političkih aktera, preko ambasada do nevladinih organizacija, Tegeltija je našao način da odbrani svog šefa.

On kaže kako izjava "svaka mu je za šamara" nije uopšte nasilje nad ženama već "kontekstualna narodna izreka".

- Izreka “svaka mu je za šamara” nije nikakvo nasilje nad ženama, nego kontekstualna narodna izreka u vokabularu svih naroda u BiH, kojom se ukazuje na upornost i uvredljivost nečijeg bezobrazluka. Davati tom smisao “nasilja nad ženama” je već vrijeđanje inteligencije, rekao je Tegeltija.

(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.