16.1.2023. 10:09
1
Špirić: "Bošnjaci još uvijek nisu izašli iz mržnje"
Nikola Špirić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH sa liste SNSD-a, istakao je kako globalni problemi i te kako utiču, te kazao kako je BiH incidentna zemlja, jer još uvijek se ne zna gdje će, na istok ili zapad.

- Najbolje bi bilo za BiH, ali i za region, da nismo nigdje. Postoje oni koji slažu globalni svjetski poredak, i mi na to ne možemo uticati. Ako se sve relativno brzo završi, možda i krenemo putem napretka, kazao je Špirić.

On je kazao kako je nakon nekoliko žalbi i suprotstavljenih odluka CIK-a i Suda BiH pravosnažno  utvrđeno da će SNSD imati četiri od pet srpskih delegata u Domu naroda BiH.

Poznata su imena svih kandidata za ministre i njihove zamjenike u novom sastavu Savjeta ministara BiH. Nagovještene su i prve odluke ove institucije kad je riječ o velikim ulaganjima u saobraćajne i energetske objekte.

- Dom naroda ima pet srpskih predstavnika, četiri SNSD-a, jedan SDS-a, ali ne treba to dijeliti, mi smo na jednom zadatku, kazao je Špirić.

On se osvrnuo i na incident u Ilidži, kada su napadnuti roditelji mladih fudbalera iz Beograda. Napomenuo je da se incidenti dešavaju svugdje i u mnogo uređenijim zemljama te dodao: 

"BiH, prije svega Bošnjaci, nisu izašli iz mržnje, mržnja hrani mlade ljude. Ona se generiše, nerijetko se na mržnju odgovara mržnjom... Zadatak je na institucijama FBiH, ali i BiH da daju adekvatan odgovor na taj incident koji se desio, kazao je Špirić.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.