16.1.2023. 10:45
0
Šovinizam Gorice Dodik: Kada ćete jednom shvatiti da Sarajevo nije grad koji je bio prije rata, da ma koliko god pokušavali da pridobijete njihove simpatije
Milorad Dodik je odavno pokazao i dokazao svoj šovinizam. Teško je zaboraviti njegove izjave o "hodžama koje arlauču", ili tvrdnju da su Bošnjaci "konvertiti", te da su "podanički, a ne državni narod", koju je svojevremeno iznio u razgovoru za RTRS. Čini se da ga teško ko može nadmašiti u njegovim izjavama.

Međutim, njegova kćerka Gorica nije ništa bolja, ako nije i gora od oca. Njeni "savjeti" kompanijama iz Srbije, ali i ljudima u Srbiji dostojno mogu stati rame uz rame sa najcrnjim izjavama njenog oca.

- Ne mogu, a da ne postavim pitanja na koja do sada ni jedan logičan odgovor nisam dobila, a to su: Zašto mnoge firme iz Srbije svoja predstavništva otvaraju u Sarajevu, a ne u Banjaluci? Znaju da nikada neće osvojiti tržište Federacije i da će sva ulaganja u marketinške kampanje i sponzorstva biti bačene pare, jer opet svu zaradu ostvaruju u Republici Srpskoj. Zašto je pojedinim pjevačima iz Srbije draže da češće održe koncerte u ZElenoj TRAnsverzali nego u bilo kom gradu u Republici Srpskoj?

Zašto su u Srbiju dobrodošli pjevači oni koji za nas Srbe govore da smo bolesnici koje treba obilaziti? Zašto su u Srbiju dobrodošli glumci koji srpske pjevačice nazivaju srbijanskim droljama, da su Srbi drogirani četnici, pa još na sve druže se sa zločincem Naserom Orićem.

Kada ćete jednom shvatiti da Sarajevo nije grad koji je bio prije rata, da ma koliko god pokušavali da pridobijete njihove simpatije, nikada nećete uspjeti sem ako im se ne pokorite i ne igrate kako oni sviraju.

Kad već volite pjesmu “doktora” koji obilazi nas “bolesnike”, a u kojoj se postavlja pitanje jel‘ Saraj‘vo gdje je nekad bilo, sigurno da jeste, samo treba da znate da u njega nisu dobrodošli “gosti”, poručila je Gorica Dodik.


(A. Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.