17.1.2023. 16:01
0
U Sarajevu uhapšen Alen Fale, navodno bliski saradnik Sade Đuguma
Jutros su u Sarajevu pripadnici FUP-a lišili slobode Mostarca Alena Falu (32), navodno bliskog saradnika Sade Đuguma (44).

Đugum je lišen slobode 22. septembra prošle godine.

Iz FUP-a su naveli da su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a nastavljajući operativno – taktičku akciju „Hum“ lišili slobode lice inicijala A.F. (1991.) nastanjenog u Mostaru dokumentujući krivično djelo „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelom ubistvo u pokušaju, te krivičnim djelima „Izazivanje opće opasnosti“, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, „Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje“, Krivičnog zakona Federacije BiH.

– Ranijom istragom zadokumentovana je organizovana kriminalna grupa na čelu sa licem inicijala S.Đ koja se dovodi u vezu sa izvršenjem naprijed navedenih krivičnih djela, na način da je ista s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi i drugih oblika koristi u određenom vremenskom periodu izvršila pokušaj ubistva, te oštećenje tuđe stvari kao i izazivanje opće opasnosti koristeći improvizirane eksplozivne naprave – kazali su iz FUP-a.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.