18.1.2023. 14:37
0
Bišćević Tokić: Tvrdnje iz Naše stranke da SNSD "preuzima proevropski kurs" vrijeđaju inteligenciju građana
Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Jasmina Bišćević Tokić osvrnula se na izjavu Edina Forte predsjednika Naše stranke "kako je SNSD spreman zauzeti proevropski kurs" naglasivši kako je Naša stranla spremna na štetu države relativizirati prijetnju koju SNSD-ova politka predstavlja.

- Izjava predsjednika Naše stranke Edina Forte da je SNSD "spreman zauzeti proevropski kurs", i to nekoliko dana nakon što je upravo Dodik odlikovao Vladimira Putina i organizovao paradu sa paravojnim formacijama povodom neustavnog "dana RS-a", pokazuje da su u Našoj stranci spremni na štetu države relativizirati prijetnju koju SNSD-ova politika predstavlja i vrijeđati inteligenciju građana samo kako bi se domogli vlasti.

Uprkos činjenici da je upravo SNSD najodgovorniji za krize, blokade i neusvajanje ključnih reformskih zakona na evropskom putu Bosne i Hercegovine, ali i Dodikovim posljednjim izjavama i postupcima kojima pokazuje da nema namjeru ni milimetar odstupiti od svoje dosadašnje politike, Forto pokušava uvjeriti javnost u suprotno samo da bi dobio podršku za imenovanje na ministarsku poziciju - navela je na svojoj Facebook stranici Bišćević Tokić i dodala:

- Nakon što je tokom svog premijerskog mandata utrostručio dug Kantona Sarajevo, a pružanje najosnovnijih usluga građanima poput redovnog odvoza smeća učinio nepremostivom preprekom, Forto je odlučio pobjeći od posljedica svog (ne)rada i domoći se plaćenije pozicije za koju nema nikakve kompetencije i koja Dodiku otvara prostor da u Vijeće ministara imenuje svog Bošnjaka.

Morat će se u Našoj stranci potruditi da svoju spremnost na ustupke SNSD-u u zamjenu za poziciju u vlasti kao predstavnici "muslimana iz Sarajeva", kako ih njihov partner Dodik naziva, sakrivaju od javnosti, a naročito prevarenih glasača koji su im dali povjerenje, mnogo uvjerljivijim tezama od ove prema kojoj SNSD "zauzima proevropski kurs".

Nemamo ništa protiv toga što takva Naša stranka "ne razmišlja o SDA kao potencijalnom partneru" jer takav stav, uz trčanje u zagrljaj SNSD-u i HDZ-u i podilaženje tim strankama, otklanja svaku dilemu i kod onih koji su je imali nakon isporučivanja Mostara HDZ-u.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.