19.1.2023. 10:06
0
Počela plenarna sjednica Ustavnog suda BiH
Plenarna sjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine počela je danas u Sarajevu.

Na dvodnevnoj sjednici će biti razmatran zahtjev člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića, u vrijeme podnošenja zahtjeva predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, za ocjenu usaglašenosti sa državnim ustavom amandmana na Ustav Federacije BiH i Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koje je nametnuo visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt odlukama od 2. oktobra prišle godine. 

Ustavni sud BiH će razmatrati i donošenje rješenja o neizvršenju Djelomične odluke Ustavnog suda BiH od 16. jula 2021. godine, a koja se tiče obaveze Komisije za koncesije BiH.

Također bi trebao biti razmatran zahtjev Denisa Zvizdića, u vrijeme podnošenja zahtjeva zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH, za ocjenu ustavnosti člana 14. Zakona o državljanstvu Bosne i Hercegovine. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.