19.1.2023. 15:47
0
SDA: Rifat Škrijelj je privjesak Konakovićevog režima u KS, BiH će po prvi put imati šefa diplomatije koji je "studirao unazad"
Rifat Škrijelj, rektor najstarije obrazovne ustanove u Bosni i Hercegovini, ostat će upamćen kao politički privjesak Elmedina Konakovića, njegov lični advokat i zaštitnik, kažu iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Sarajevo.

- On je nakon izvještaja Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kojim su utvrđene brojne nepravilnosti u vezi s načinom studiranja svog šefa, odbio provesti istragu i poništiti njegovu nezakonitu diplomu. Ali to ga ne sprječava da mjesecima poslije istrajava u poigravanju narušenim imidžom Univerziteta u Sarajevu, provodeći politički motivirane kampanje čija funkcija je dimna zavjesa.

Jer, kada bude srušen Konakovićev režim koji je uspostavio čvrstu spregu kantonalne vlasti i dijela akademske zajednice, koju javno sramoti Škrijelj, postat će jasno da je Konaković svoju višegodišnju hajku o diplomama zvaničnika SDA, koristio da prikrije najveću laž svoje nazovi "političke karijere", predstavljajući se za ono što nikada nije mogao da ima: stručnost i kompetentnost.

Bosna i Hercegovina je od nezavisnosti pa do danas imala deset ministara vanjskih poslova, među kojima je bio i ministar koji je nakon završetka mandata procesuiran u Haškom tribunalu i osuđen za ratni zločin. Ali valja znati da na tu važnu državničku poziciju nikada nije stupio neko čija biografija je prazna poput Konakovićeve. Ukoliko isposluje svoje državničko uhljebljenje, on će biti prvi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine koji je studirao unazad. To je stručnost i kompetentnost kakvu ovoj zemlji i njenim ljudima žele Konaković i njegovi mentori - saopćili su iz KO SDA Sarajevo.

(A. Balićevac)

SDA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.