23.1.2023. 12:36
0
Igor Stojanović (SDP) će biti kandidat za potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda
Centralna izborna komisija je ranije potvrdila kandidature Refika Lende (SDA) i Lidije Bradare (HDZ) za predsjednika i potpredsjednika BiH, a uskoro bi na ovjeru trebali dobiti i kandidaturu Igora Stojanovića (SDP).

Na konstituirajućoj sjednici Doma naroda 17. januara predloženi su kandidati klubova Bošnjaka i Hrvata, čije je kandidature ovjerio CIK. No, unutar srpskog kluba, u kojem je i omjer stranačke zastupljenosti izbalansiraniji, u tom trenutku nije postojao dogovor.

Rok za predlaganje kandidata ističe krajem mjeseca. Klub Srba je odlučio da SDP da ime kandidata za potpredsjednika iz srpskog naroda pa je kantonalni odbor ove stranke donio odluku da to bude Igor Stojanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda FBiH.

Prijedlog će biti dalje upućen u proceduru. Potrebno je da kandidature bude ovjerena i u CIK-u, zatim da Parlament FBiH potvrdi imenovanje predsjednika i potpredsjednika entiteta.

Naredna sjednica Doma naroda će biti održana u petak, 27. januara, ali još nije utvrđen dnevni red. Predstavnički dom bi nakon toga trebao potvrditi imena, no kolegij još nije razmatrao datum sjednice.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.