25.1.2023. 13:30
0
Senat bira članove nove komisije koja će odlučivati o diplomi Sebije Izetbegović: Na čelu bi mogao biti Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta
U Sarajevu je počela 54. redovna sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu (UNSA). Senatori će se izjasniti o prijedlozima za članove nove komisije koja će provjeravati diplomu direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Komisija za analizu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu Medicinskom fakultetu prof. dr. Sebije Izetbegović je puni naziv ovog tijela.

Prema informacijama Raporta, prijedlog je da na čelu komisije bude Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta. Predloženo je da članovi budu i Kenan Filipović, generalni sekretar Unverziteta u Sarajevu, Vesna Lazić, sekretarka Pravnog fakulteta te Berina Smajlović-Doljančič, šefica Službe za pravne poslove UNSA-e.

U komisiji će se naći i predstavnici Vijeća Grupacije društvenih nauka, Grupacije humanističkih nauka, Grupacije tehničkih nauka Grupacije prirodno-matematičkih nauka i Grupacije umjetnosti.

Zadatak komisije je da izvrši analizu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu – Medicinskom fakultetu prof. dr. Sebije Izetbegović. Komisija će, prema rezultatima izvršene analize, predložiti rektoru i Senatu Univerziteta u Sarajevu dalje postupanje u ovom predmetu.

Diploma Sebije Izetbegović je pod lupom i javnosti i akademske zajednice. Prva komisija koja je formirana na Medicinskom fakultetu u Sarajevu kazala je kako se ja diplomom sve uredu. S druge strane je inspekcijski nalaz pokazao niz nedostataka. Nova komisija trebala bi razriješiti te dileme.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.