27.1.2023. 15:21
2
Turković: Mandat završavam sa znatno manjom imovinom
FOTO: Facebook
Bisera Turković (SDA) osvrnula se na temu imovine bh. zvaničnika, dan nakon što je dužnost ministra vanjskih poslova BiH predala Elmedinu Dini Konakoviću (NiP).

Kako je navela u svom osvrtu na zvaničnoj Facebook stranici, podržava prikazivanje imovine zvaničnika na početku mandata, ali jednako važnim smatra i iskazivanje imovinskog stanja nakon mandata.

Ona svoj, tvrdi, završava sa manje imovine.

“Mandat zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrice vanjskih poslova BiH završavam sa znatno manjom imovinom u odnosu na vrijeme kada sam preuzela funkciju. Mogu reći da sam mandat okončala, a nisam uvećala niti poboljšala svoje imovinsko stanje, već da je moje imovinsko stanje umanjeno za vrijednu nekretninu u Zagrebu te osobno vozilo”, napisala je.

 

O imovini Turković, podsjetimo, ranije je pisao i Centar za istraživačko novinarstvo, o čemu više možete čitati na ovom linku, navodi N1. 


(A.R.)
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.