29.1.2023. 21:52
0
“Dodik svojim izjavama o Kosovu samo otežava stvari Vučiću”
Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), Igor Crnadak, izjavio je danas da je za srpski narod i Srbiju sada najvažnije da njeno rukovodstvo u vezi sa Kosovom donese odluke koje će sačuvati mir, ekonomski razvoj, dostojanstvo zemlje i koje će Srbiju nepovratno povesti prema Evropskoj uniji.

On je ocijenio da Srbiji “ne pomažu izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da društvo u cijelini, uključujući i vlast i opoziciju u Srbiju, moraju da prihvate ili odbiju rješenje za Kosovo”.

“Ovakve izjave ne pomažu Srbiji, a (predsjedniku Srbije Aleksandru) Vučiću samo otežavaju stvari”, rekao je Crnadak, prenijela je bijeljinska BN televizija.

Po riječima Crnadka, “dio društva koji je zarobljen u prošlosti, koji ne želi Srbiju na Zapadu i čini sve da evropski put propadne, nikada neće podržati takve odluke, i zato nije fer tražiti od Vučića da obezbijedi sveopšte jedinstvo oko budućih odluka”.

Dodik je danas na Instagramu objavio da “šta god da se uradi, mora da se uradi zajedno”.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.