30.1.2023. 14:06
0
Za sutra planiran sastanak lidera Osmorke
A za sutra je planiran sastanak lidera Osmorke u centrali SDP-a nakon što je ova stranka ostala bez ijednog delegata u Domu naroda PS BiH, a delegate su dobili NIP, Stranka za BiH i NES.

Oštri tonovi iz SDP-a čuli su se isti dan, poručeno je kako "će SDP partnere staviti na mjesto koje im pripada". Nikšić je pozvao ostale predsjednike Osmorke na sastanak, a trebali bi se odazvati predsjednici NIP-a, NS-a, PDA, ZNG, BHI Fuad Kasumović, Stranke za BiH i NES-a. 

Sastanak predsjednika SDP-a Nermina Nikšića sa članovima Kolegija o novonastaloj političkoj situaciji još uvijek traje, a iako je veliki interes medija, izjave nisu planirane. Barem ne do sutra, piše Patrija.

A za sutra je planiran sastanak lidera osmorke u centrali SDP-a nakon što je ova stranka ostala bez ijednog delegata u Domu naroda PS BiH, a delegate su dobili NIP, Stranka za BiH i NES. Oštri tonovi iz SDP-a čuli su se isti dan, poručeno je kako "će SDP partnere staviti na mjesto koje im pripada". Nikšić je pozvao ostale predsjednike Osmorke na sastanak, a trebali bi se odazvati predsjednici NIP-a, NS-a, PDA, ZNG, BHI Fuad Kasumović, Stranke za BiH i NES-a. 

Sigurno je da će sutra biti povišenih tonova, a trebalo bi biti poznato da li osmorka ima budućnost na nivou Federacije BiH i kantona, jer je državna vlast napravljena bez NES-a, Stranke za BiH i Za nove generacije.

Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a kazao je za N1 uoči sutrašnjeg sastanka da ne razumije ‘hajku’ usmjerenu prema NES-u i Stranci za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

“Neargumentirano ovih dana slušamo izjave prema NES-u i Stranci za BiH – u smislu da smo izdali ili iznevjerili dogovor. Moram reći da mi nismo imali dogovor o Domu naroda PSBiH. Prije dva mjeseca je dogovoreno da će Stranka za BiH imati kandidata i da ćemo ga podržati. Ništa više od toga nije bilo. Na neki način, možemo reći da su neki od partnera iznevjerili taj odgovor. Dogovora u drugom pravcu nije ni bilo, pa razmišljam otkud ovakva reakcija i zamjena teza, ali to ću ostaviti na tumačenje javnosti”, izjavio je Ogrešević za N1.

NES, podcrtava on, nije promijenio stajalište da ostaju partneri unutar Osmorke za formiranje vlasti na federalnom nivou, pa će shodno tome i nastaviti daljnje dogovore, prenosi SB. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.