31.1.2023. 20:01
0
Jelena Trivić optužuje: Schmidt i Dodik igraju svoje igrice iza scene
Christian Schmidt je zaprijetio Republici Srpskoj i njenom narodu ekonomskim sankcijama, napisala je Jelena Trivić na svom profilu na Facebooku.

Ona dodaje da “posljedice uvođenja takve odluke ne bi ni okrznule vladajuću oligarhiju, ali bi dodatno osiromašilo narod u Republici Srpskoj, koji i onako teško živi. Naročito posljednjih mjeseci u uslovima divljanja cijena osnovnih životnih namirnica”.

Ona dalje primjećuje da i posljednji put kada je Christian Schmidt koristio svoja ovlaštenja također ispaštao narod, prenosi TV BN.

“Narod kojem je brutalno ukradena izborna volja, a što je Schmidt prokomentarisao svojom čuvenom rečenicom o „sitnim tehničkim nepravilnostima”. Schmidt svojim potezima pokazuje da mu do naroda RS nije stalo.

Da jeste, sve bi izgledalo potpuno drugačije. Mogao je stati uz taj narod koji je odlučno rekao NE politici Milorada Dodika. Ali, Schmidtovi i Dodikovi interesi su stavljeni iznad interesa naroda”, konstatovala je ona.

Trivić dalje naglašava da Schmidt i Dodik igraju svoje igrice iza scene. Jedino narod trpi.

“Milorad Dodik se pored tih igrica bavi i pisanjem svojih autorskih tekstova, u kojima “mudro” pita sam sebe šta stranci žele.

Stranci, barem dio njih među kojima je i Schmidt, želi uzurpatora na čelu RS, kako bi se narod i dalje držao potčinjen, osiromašen, demografski osakaćen.

Da je drugačije iskoristili bi sve diplomatske mehanizme da tužilaštva i sudovi istraže sve detaljno dokumentovane dokaze o izbornoj krađi”, navela je Trivić.

Balkan je, navodi ona, zbog geopolitičkih zemljotresa rovitiji nego ikad i zato treba vrhunska mudrost za sprečavanje pojavljivanja iskri koje bi mogle zapaliti čitav region.

“Rukovodstvo RS će donijeti najbolju odluku u skladu sa trenutnim stanjem. Slanje bilo kakvih zapaljivih izjava treba zaustaviti.

Lako je busati se u grudi i glumiti velikog Srbina kad te na aerodromskoj pisti čeka avion punog rezervoara. Spreman da tebe i tvoju porodicu odveze na sigurnu destinaciju, ne misleći šta će biti sa narodom čije emocije probudiš davanjem takvih izjava”, navela je ona.

Trivić i ovom prilikom naglašava da je srpski nacionalni interes za 21. vijek mir i stabilnost”.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.