1.2.2023. 8:56
0
Ruski portali hvale novog ministra vanjskih poslova: Konakovićevi postupci signaliziraju da će BiH ostati zemlja koja nije pristupila antiruskim sankcijama
Ruski portali u analitičkim tekstovima o formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini hvale izbor šefa Naroda i pravde Elmedina Konakovića na mjesto ministra vanjskih poslova BiH.

- I pored toga što novi ministar vanjskih poslova BiH izričito navodi da bi evropske integracije trebale ostati glavni vanjskopolitički cilj Sarajeva, izgradnja konstruktivne saradnje sa srpskom stranom (Banja Luka i Beograd), kao i deklarirana potreba održavanja dobrog odnosima "sa istokom", signaliziraju da Bosna i Hercegovina ima sve šanse da nastavi voditi relativno nezavisnu politiku od Washingtona i Brisela, uključujući i u oblasti odnosa s Moskvom. A to znači da će BiH ostati zemlja koja nije zvanično pristupila antiruskim sankcijama i koja je bez viza za Ruse - navodi se u tekstu "Hoće li se vanjskopolitički kurs Bosne i Hercegovine promijeniti dolaskom novog ministra vanjskih poslova".

U teksu se dalje navodi:

- Da li će procjene stručnjaka o novom šefu bosanskohercegovačkog ministarstva vanjskih poslova i njegovim šansama da oživi vanjsku politiku Sarajeva, očuvajući je nezavisnom od direktnog utjecaja vanjskih faktora, pokazati već u bliskoj budućnosti. Tome će aktivno doprinijeti rastuća svjetska kriza u Evropi, izazvana sukobom u Ukrajini, i situacija oko Kosova.

Tekst u cijelosti možete pronaći i pročitati OVDJE.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.